Gebruikte Vrachtwagens te koop bij Truck1
Nederland - Nederlands | EUR
00
Log in of registreer
Catalogus
Verkopen
Plaats advertentie
De vrachtwagen is een voertuig dat voor het vervoer van ladingen is bestemd. Het woord vrachtwagen heeft een ruime betekenis en voegt zowel trekkers, als ook bestelwagens en sommige personenwagens met een laadbak (pickups) samen. De vrachtwagen bestaat uit een trekkingafdeling en een ladingsplatform. Laat ons bekijken de vrachtwagen met een onafscheidelijk ladingsplatform met totaalgewicht van 7.5 ton en meer. Meestal onderscheiden ze zich tegen hun draagvermogen:
  • Lichte bestelwagens met een totaalgewicht van 7.5 tot 15 ton: Renault Master, VW Crafter, Mercedes-Benz Sprinter;
  • Medium vrachwagens met een totaalgewicht van 15 tot 40 ton, die voor het vervoer van ladingen binnen een stad of een gebied zijn bestemd;
  • Vrachtwagens voor zwaar gebruik met een totaalgewicht van 40 ton tot 100 ton, die voor het vervoer van zware ladingen naar een bouwwerk zijn bestemd: Volvo FMX, Renault C, Iveco Trakker;
  • Kippers of dumpers met een totaalgewicht van 100 tot 400 ton: BelAZ 7560, 7571, Cat 797F.
Laadbakken hangen van de bestemming af, en kunnen worden gebouwd als een openbak, gesloten box, huif, koelwagen, kipper of geïsoleerde bak. Vrachtwagens kunnen worden uitgerust met speciale tanks voor het vervoer van vloeistoffen, onder anderen gevaarstoffen . De wielbasis van een vrachtwagen kan variëren van 4x2 tot 8x8, en dat hangt van het motorvermogen en de bestemming van de vrachtwagen af. Dus worden de kippers en openbakwagens meestal met wielbassen 4x4 , 6x4 , 6x6 , 8x6 uitgerust. Het chassis of frame van een vrachtwagen is van duurzame, schokbestendige metalen gemaakt en wordt met een corrosiebestendige of nano-keramische laag bedekt. Men vestigt bijzondere aandacht op de overdracht van kracht op de wielen, namelijk versnellingsbak en aslijnen. Stadvrachwagens en bestelwagens hebben een hoge koppel al bij lage toerentallen van de motor, dat helpt wendbaarheid binnen de stad te bewaren. De versnellingsbakken van kippers en openbakwagens worden ontworpen met kleine intervallen bij de overbrengingsverhouding, zodat voertuigen in elke omgeving ononderbroken kunnen functioneren, bijvoorbeeld als het voertuig vol beladen bergopwaarts beweegt of op ruw terrein. Aandrijfassen zijn uitgerust met zowel conventionele kastjes als ook met tandwielkastjes, dat verdubbelt het totaalgewicht. Voor gebruik op de snelweg of binnen de stad zijn vrachtwagens met systemen van passieve en actieve veiligheid uitgerust: Hill start assist, adaptieve koplampen. Bovendien voldoet een moderne vrachwagen aan alle eisen van comfort van de bestuurder en ergonomie voor de kabine: dat betrekt zowel de versnellingspook als ook een slaapplaats.
Door op een link op deze website te klikken, gaat u ermee akkoord en machtigt u ons om uw persoonlijke gegevens te verwerken, inclusief het gebruik van cookies en andere trackingtechnologieën. Het is geïmplementeerd om uw ervaring op deze website, andere websites en websites van externe adverteerders die met ons samenwerken te verbeteren en te personaliseren. Onze partnerbedrijven kunnen ook cookies op uw apparaat opslaan of vergelijkbare technologieën gebruiken om de persoonlijke informatie te verzamelen en te verwerken. Meer informatie over hoe we omgaan met uw persoonsgegevens.