Volvo


Geschiedenis

De vervaardiging van Volvo voertuigen werd in 1927 begonnen door de Zweedse ingenieurs binnen de faciliteiten van de fabriek voor de productie van lagers AB SKF. Alles begon met de ÖV4 Jakob cabriolet, maar in de volgende drie jaar ontwikkelde het bedrijf zeer intensief. Aan het begin van jaren 1930 was het bedrijf op de markt zeker gekomen met vrachtwagens van serie 3 en Penta. In 1931 werden modellen LV66 en LV68 uitgebracht, die heel populair waren geworden. In 1934 werd de eerste bus van de B1 serie uitgebracht. Daarnaast midden jaren 1930 werd Volvo bekend als een fabrikant van premium auto's, en in 1940 werd ook een passagier terreinauto ontwikkeld.

In de naoorlogse periode blijft Volvo zich positioneren in de markt als producent van energie-efficiënte en veilige techniek, door innovaties in verlichting en verbranding van de brandstof. Terwijl gingen ingenieurs verder met ontwikkelen om het motorvermogen te verhogen. In 1970 werd de krachtigste vrachtwagen Volvo A889 uitgebracht. De divisie voor de productie van landbouwmachines bereikte succes met de tractor T650 voor het veld en bouw versies. Daarnaast werd een speciale techniek uitgebreid met de LM845 wiellader en de SM463 bosbouwmachine. Met de uitbreiding van dit segment overneemt Volvo de Europese fabrikanten van graafmachines en wielladers.

Aan het begin van jaren 2000 weigerde het concern de divisie van personenauto's, die werd verkocht. De onderneming concentreerde zich op grote en krachtige machines. Momenteel is de Volvo Groep de tweede grootste producent van vrachtwagens. Die omvat drie divisies van Renault Trucks, Mack Trucks Inc (Amerikaanse vrachtwagen fabrikant) en Volvo Trucks.

Volvo vrachwagens en tractoren

Tegenwoordig biedt Volvo 13 modellen in de markt, die door de volgende serien zijn gepresenteerd: FH, FMX, FM, FE, FL, kapversies VN en VH voor de Amerikaanse markt, en ook modellen met hybride gas - en dieselmotoren.


Volvo FH

Volvo FH
Volvo FH

FH serie wordt geproduceerd voor 25 jaar. Het vlaggenschip zijn zware vrachtwagens met de 16 liter dieselmotor D 16 met het vermogen van 540-750 pk en de koppel tot 3550 N/m. De vrachtwagens zijn uitgerust met de I-Shift versnellingsbak, die efficiënter de koppel naar de wielen overdraagt. De klant kan kiezen een van de drie cabine wijzigingen. Naast seriële chassis kunnen worden besteld ook verlengde chassis.

Het kenmerk van Volvo vrachtwagens is hun actieve en passieve veiligheid. De zicht uit de cabine zorgt voor maximale zichtbaarheid en het volgen van de weg. Bovendien zijn de vrachtwagens uitgerust met het extra I-Park parkeersysteem.

De trekker kan worden uitgerust met de achterassen met de single-reductie tandkast met het totaalgewicht van vrachtwagen combinaties van 44 tot 70 ton, alsook de verspreidde hoofdtransmissie met tandkasten met het toelaatbare totaalgewicht van 70 tot 120 ton. De FH 16 modellen zijn uitgerust met de tandkast met het toelaatbare totaalgewicht van 70 tot 100/180 ton. De nieuwe FH-serie is uitgerust met efficiëntere motoren. Ze bieden meer comfort van cabines. Daarnaast voldoen de nieuwe serien met D 13K motoren aan de milieuklasse Euro 6.


Volvo FMX

Volvo FMX
Volvo FMX

De FMX Model is speciaal ontworpen voor de bouwwerkzaamheden. Die heeft een wielbasis van 4×2, 4x4 , 6×2, 6×4, 6x6, 8×2, 4×8 of 8x6 en wordt uitgerust met D11 of D13 motoren van 330 tot 540 pk. In de uitvoering met de tandkast bereikt het totaalgewicht tot 100 ton. Dit model heeft de functie van dynamische stuurinrichting, de Tridem constructie voor de beurt met alle assen in kleine ruimten, en is opmerkelijk voor duurzaamheid, en is met pneumatische ophanging uitgerust. De allewielaandrijving garandeert de verhoogde doorvoersnelheid en de automatische transmissie biedt maximaal rijcomfort. Vrachtwagens zijn uitgerust met de optimale cabines en verlichtingssystemen voor de bouw.


Volvo FM

Volvo FM
Volvo FM

Net zoals vrachtwagens met hoger hefvermogen, heeft de FM vrachtwagen ook een tamelijk hoge tractie. Het is ontworpen zowel voor het vervoer over lange afstanden, als ook voor regiovervoer. Die is uitgerust met motoren met het vermogen tot 500 pk. Samen met de I-Shift versnellingsbak en de single-reductie tandlast bereikt het totaalgewicht 70 ton, en met de tandwielkast - tot 120 ton. De nieuwe generatie voldoet aan uitstootnormen van EURO 6 en is uitgerust met vele extra opties voor comfort en rijveiligheid.


Volvo FE

Volvo FE
Volvo FE

De FE model is voor veschillende doelen geschikt. Die is geschikt voor het lichte en middelgrote vervoer binnen een regio of een stad. Deze model is ideaal voor kleine bedrijven en de bouw. Het totaalgewicht varieert van 18 tot 26 ton. Met de tandwiel bereikt het toegelaten totaalgewicht 44 ton. De vrachtwagen is uitgerust met motoren met het vermogen van 240 tot 340 pk. De model kan worden uitgebracht in een paar wijzigingen – een vrachtwagen met een laadbak en een trekker met de slaapcabine.


Volvo FL

Volvo FL
Volvo FL

De Volvo FL is een lichte of middelzware vrachtwagen die is bestemd voor het vervoer van goederen in stedelijke omgevingen. De vrachtwagen is uitgerust met motoren van 240-290 pk. De Volvo I-Sync intellectuele transmissie kan worden gemonteerd op de vrachtwagen. De glade omschakeling met een optimale spreiding van overbrengingsverhoudingen kan toelaten het voertuig aan de vervullende functies aanpassen. Het Volvo FL voertuig is leverbaar in wijzigingen met de dagcabine, de cabine met verbeterd comfort, en twee rijen zitplaatsen. Single reductie tandkasten en wielmotoren verhogen het totaalgewicht tot 32.5 en 40 ton. Het voordeel van dit model is zijn ergonomie. De cabine is aangepast voor het snelle in- en uitstappen van de bestuurder en passagiers. De auto heeft voldoende vermogen en koppel om wendbaarheid op stedelijke wegen te garanderen.


De voertuigen van de FE en FL reeksen kunnen worden uitgevoerd in een paar wijzigingen: een gehuifde laadbak, een cisterne, een koelcontainer, een vuilniswagen, een kipper en andere soorten voor bouwwerkzaamheden.

Volvo bouwmachines

De divisie Volvo bouwmachines produceert een breede reeks van machines voor de bouw sinds 1954: schrankladers, pijpenleggers, graafmachines, wielladers, walsen en asfaltverdichters, graafmachines, knikdumpers, graders, asfaltmachines, rupsbandmachines.

De graafmachines worden gebouwd op basis van wielen en rupsbanden met verschillende draaicirkel. Het maximale operationele gewicht van rupsgraafmachines bereikt 71.7 ton, en die van wielgraafmachines - 25.6 ton.

Wielladers kunnen worden gebruikt met verschillende doelen op de bouwen en in landbouw. Ze zijn uitgerust met motoren met het vermogen van 115 tot 397 kW en een bakinhoud van 1,7 tot 12,7 m3. De verscheidenheid van hydraulische apparatuur stelt de wiellader geschikt voor specifieke doelen.

De graaflaadmachine wordt gebruikt voor grondverzet operaties, het heffen van zware ladingen. Die is uitgerust met de cabine Volvo Care Cab , voor meer comfort , motoren met het vermogen van 62 en 73 kW. Het operationele gewicht varieert van 7080 tot 9800 kg.


Volvo bussen

De divisie Volvo Bus produceert stadsbussen met efficiente en milieuvriendelijke motoren, voor de exploitatie in ecologische stedelijke buurten, evenals bussen met verbetrede comfort. De ontwikkelingen van ingenieurs maken Volvo bussen meest geavanceerd voor het gebruik in steden, en ook in termen van de veiligheid van passagiers, rijcomfort en milieuvriendelijkheid. Dus worden stadsbussen uitgerust alleen met hybride motoren die zowel vermogen bewaren als ook tot 50% minder brandstof besparen in vergelijking met concurenten. Touristbussen zijn uitgerust met EURO 6 motoren en de automatische Volvo I-Shift transmissie; dat maakt vervoer spaarzaam en comfortabel.

Het bedrijf is een leider in de nieuwe conceptie van het openbaar vervoer, de zogenoemde Bus Rapid Transit. Dat betekent het gebruik van gelede bussen met verhoogde capaciteit. In stadsbussen worden vaak de hybride aandrijving, elektrische motoren en methaanmotoren gebruikt.

Comments

Door op een link op deze website te klikken, gaat u ermee akkoord en machtigt u ons om uw persoonlijke gegevens te verwerken, inclusief het gebruik van cookies en andere trackingtechnologieën. Het is geïmplementeerd om uw ervaring op deze website, andere websites en websites van externe adverteerders die met ons samenwerken te verbeteren en te personaliseren. Onze partnerbedrijven kunnen ook cookies op uw apparaat opslaan of vergelijkbare technologieën gebruiken om de persoonlijke informatie te verzamelen en te verwerken. Meer informatie over hoe we omgaan met uw persoonsgegevens.