Onderdelen

Type

Moderne techniek, hetzij vrachtauto’s, bouw- of landbouw techniek worden in de fabrieken uit verschillende bestanddelen en modulen gemonteerd. Mettertijd verslijt techniek, maar niet geheel. Een stuk kann meer verslijten, een andere – minder. En terwijl een stuk nog loopt, moet een andere worden afgewisseld. Wisselstukken worden door originele fabrieken geproduceerd en op de primaire markt verkocht. Als regel is de secundaire markt vol met gebruikte stukken, die verschillend zijn versleten. De laatstgenoemde hangt zowel van de aanvangskwaliteit van het stuk, also ook van de belasting daarop en bewaring af. Soms na een verkeersongeval gaan somige stukken kapot, terwijl andere vast nieuw blijven. Als men een wisselstuk op de secundaire markt koopt, moet de koper de risiso’s in betrekking tot gebrekkige, onechte en volkomen versleten stukken in aanmerking nemen.

In de moderne machines spelen een belangrijke rol mechatronica systemen. Mechatronica is een combinatie van mechanica, elektronica en informatica. Bijvoorbeeld geeft de programmacode het commando aan een elektrische puls om een bepaalde kracht aan de remsysteem of transmissie over te dragen. De keus van deze wisselstukkenen en samenstellingen vereist een hoge kwalificatie van monteurs en bestuurders, evenals inzicht in het gehele proces en de technische specificaties. Bovendien is er een toenemend aantal componenten en samenstellingen, die alleen voor een merk passen. Ze zijn geïndexeerd en gemarkeerd met bepaalde tekens (letters, cijfers). Daarom vereist de zoektocht preciesheid. Om zeker de zoektocht uit te voern wordt de VIN-code of serienummer van de machine gebruiken. Aan de andere kant leveren fabrikanten vaak wisselstukken voor een paar merken en modellen van voertuigen; en dat kan in de specificatie worden aangegeven. Maar voor de zoektocht en bijzonders voor de vervanging van wisselstukken vereist men kwalificatie en ervaring.

Voordat men iets koopt, het is de moeite waard niet alleen over het stuk of agregaat na te vragen, maar ook over de verkoper. Als men in het buitenland de stukken aanschaft, past daarop dat de verkopers op de internationale markt goed zijn herkend. Als regel bieden ze een waaier van diensten aan (bijvoorbeeld zoek, selectie en levering van stukken en agregaten), en voor ingewikkelde elementen, zoals motoren, bieden ze garantie na de testen uitgevoerd te hebben, en wanneer nodig - voor herstelwerkzaamheden ook.

Advertentie
Seit 1978

Engines

Transmissions

Axles

Cab spares

Spare parts for MAN and Mercedes-Benz trucks

Webasto service center for trucks

Service and Repair

By clicking any link or object on this website, you unconditionally agree and authorize us to process your personal data, including the use of cookies and other tracking technologies. It is implemented to enhance and personalize your experience on this website, other our websites and websites of third-party advertisers cooperating with us. Our partnering companies may also store cookies on your device or use similar technologies to collect and process the personal information. Learn more about how we treat your private information.