Gemeentelijke machines/ speciaal


Gemeentelijke machines zijn machines die zijn betrokken bij het verstrekken van levensverrichtingen van stedelijke economie, wegen en andere infrastructuur, zoals kabel- en telefoonlijnen, hoogspanningsleidingen. De gemeentelijke machines als geheel worden ingedeeld in overeenstemming met de functies: vuilnisafvoer, schoonmaak en reiniging van straten, verwerking en besnoeiing van bomen, verwijderen van vast of vloeibaar huishoudelijk afval. Hun configuratie kan worden veranderd, als ook toebehoor en speciale apparatuur, het type van de primaire en secundaire aandrijving, evenals het vermogen van de krachtbron. Er zijn volgende soorten machines: afvalpersen machines voor het reinigen van de riolering netwerken, machines voor het pompen van verontreinigd water, autocisternen voor vloeibaar afval, vuilniswagens (inclusief vacuümwagens), machines voor de spreiding van materialen tegen ijsvorming, machines voor het omspoelen van kanalen. Er zijn ook speciale ontwerpen, die kunnen worden apart besteld voor een specifieke taak.

De opkomst en ontwikkeling van de gemeentelijke machines kan men met de industriële revolutie en de groei van de stedelijke bevolking verbinden. Problemen van onhygiënische omstandigheden, verkeersveiligheid vertonen steeds strengere eisen voor ontwerpers en ingenierus van voertuigen. Tegenwoordig worden als regel medium- of lichte vrachtwagens gebruikt, die zijn in staat gemakkelijk en wendbaar in de stad te bewegen.

Vuilniswagens zijn gemaakt op het platform van vrachtwagens MAN TGS , Volvo FM , FL , DAF 75, Mercedes Benz Atego. Ze hebben een 6x4 of 6x6 wielbasis en zijn uitgerust met dieselmotoren van 230-330 pk. Hun laadvermogen bedraagt ongeveer 15 ton. Heel vaak zijn ze uitgerust met de afvalpers die het gebruik van de beschikbare ruimte van de container maximaliseert .

Een andere vaak voorkomende vorm van gemeenschappelijke machines zijn veegmachines. Ze hebben zeer diverse technische gegevens: met motoren tot 200 pk een laadvermogen tot 10 ton. Een structureel kenmerk van veegmachines is frontaal opgehangen ronde borstels die vuinis naar de vuilniscontainer voeden. Deze borstels kunnen ook transversaal worden geplaatst in het midden van het voertuig.

By clicking any link or object on this website, you unconditionally agree and authorize us to process your personal data, including the use of cookies and other tracking technologies. It is implemented to enhance and personalize your experience on this website, other our websites and websites of third-party advertisers cooperating with us. Our partnering companies may also store cookies on your device or use similar technologies to collect and process the personal information. Learn more about how we treat your private information.