Bouwmachines


Type
Zie ook:

Bouwmachines zijn zware vrachtwagens, die zijn ontworpen voor de behoeften van het bouwwerk en rekening houdend met de last op het bouwwerk. Het kan worden verdeeld in twee groepen: mobiele en stationaire machines. Tot de eerste groep behoren wielladers, graafmachines, speciale machines op basis van standarde vrachtwagens (grondverzetmachines, gravers, betonmolens, asfalt menginstallaties). Een belangrijk deel van bouwmachines behoort tot stationaire machines: boormachines, compressoren en andere hulp-machines. Bouwmachines zijn aan vrij agressieve omgevingsinvloeden onderhevig.

Machines worden gebruikt in alle stadia van het bouwwerk. Bijvoorbeeld,worden grondverzetmachines(graafmachines, wielladers, wegschaven, bulldozers, enz.) voor de opstelling van de onderbouw gebruikt, ook voor het verzet van bodem, bouwmaterialen of apparatuur. Deze machines hebben als regel krachtige motoren, een breed en stabiel platform, speciale messen voor opgravingen en werken met de bodem en hardestenen.

Vrachtwagens, die in de bouwwerken worden gebruikt, zijn uitgerust met speciale banden en versterkte ophanging en versterkte chassis en tandkasten, waardoor asbelasting kan worden verhoogd. Graafmachines en laders kunnen worden uitgerust zowel met wielen als ook met een rupsband platform. Werkelementen zijn gemaakt van soliede metalen (staal) om ononderbroken werk te garanderen en onderhoudkosten en reparatiekostenteverkleinen. Boormachines kunnen worden gemonteerd zowel op het vaste als ook op beweegbare platform.

Machines voor het vervoer en de behandeling van beton (betonmolens, betonpompen) zijn meestal eenheden op basis van middelzware vrachtwagens met de wielbasis van6x4 of 8x4 .

Bouwvoertuigen (kippers, knikdumpers), hefwerktuigen (kranen, hoogwerkers) kunnen worden gemaakt op basis van standardevrachtwagens, hoewel worden meestal krachtiger bassen ontworpen.

Wegenbouwmachines (wegschaven, walsen, asfaltmachines) hebben de krachtbrom, robuuste metalische behuizing met een gesloten of open kabine en het speciale apparatuur: roller, dozerblad . Op deze markt beheersen AMMANN, BOBCAT, HYUNDAI, CASE, HITACHI, KOMATSU.

Advertentie

Asphalt Pavers

Compactors

Excavators

Graders

Wheel loaders

By clicking any link or object on this website, you unconditionally agree and authorize us to process your personal data, including the use of cookies and other tracking technologies. It is implemented to enhance and personalize your experience on this website, other our websites and websites of third-party advertisers cooperating with us. Our partnering companies may also store cookies on your device or use similar technologies to collect and process the personal information. Learn more about how we treat your private information.