Aanhangwagens, aanhangers


De aanhangwagen is een voertuig dat door andere gemotoriseerde voertuigen wordt aangedreven, zoals een tractor, trekker of vrachtwagen. Er zijn hydraulisch of mechanisch aangedreven aanhangwagens op een of meerdere assen . In tegenstelling tot de oplegger, verspreidt het volledige gewicht van de aanhangwagen door het frame op wielen . De aanhangwagen wordt aan de vrachtwagen of trekker door middel van een hart koppeling bevestigd.

Net zoals de oplegger, kan de aanhangwagen in twee delen worden verdeeld: rijwerk en laadplatform. Het rijwerk bestaat uit een chassis of frame en een of twee of meerdere assen .

Het laadplatform heeft vele variaties, en dat hangt van de bestemming af: boord aanhangwagens, uitschuifbare aanhangwagens, tankaanhangwagens, huifen , diepladers, lichte aanhangwagens, speciale aanhangwagens .

Er zijn ongedekte en gesloten laadbakken . De ongedekte aanhangwagens zijn als hieronder: boord , chassis, kipppers, speciale platforms voor het vervoer van techniek. Ze zijn gemaakt van slagvaste en slijtvaste materialen, zoals staal of hard hout . Bijzonder duurzaam moeten zijn lage platformen, die zijn ontworpen om zware en extra grote ladingen, zoals graafmachines , bulldozers te vervoeren. Gesloten platformen bestaan uit een frame van staal, hout of kunststof. Het is bedekt met huif, staal, of plaat kunststof om de goederen te beschermen. Voor de versterking van het isothermische effect worden speciale isolerende en hittebestendige materialen, sandwichpanelen gebruikt. Bovendien, worden aanhangwagens met koeltechniek uitgerust en dus als koelkasten gebruikt. Binnen bedekte platformen kunnen houvasten worden gemoneetd (bijvoorbeeld een anker bus of ringen), uitlading en lading inrichting, interne karkassen voor meerdere verdiepingen waarop goederen kunnen worden vervoerd. Tanks of speciale reservoirs voor het vervoer van brandstof en gevaarlijke vloeistoffen (ammoniak ) en drankjes kunnen ook worden gemonteerd op het platform. Bovendien kunnen de aanhangwagens worden uitgerust als huis op wielen of laboratoria met verwarming, watervoorziening, elektrische transformatoren, ventilatie, enz.

Een fabriek vervaardigt aanhangwagens en opleggers. Meestal ontwerpen ze en voegen het product samen; en ze maken gebruik van onderdelen van andere bedrijven die in het chassis, ophanging, isolatiematerialen zijn gespecialiseerd. Sommige bedrijven houden met de ontwikkeling van het chassis bezig (bijvoorbeeld. Kögel , Schmitz).

Om te voldoen aan veiligheid en voor het gemak van certificatie zijn sommige elementen van aanhangwagens (chassis, koppeling, ophanging) gestandaardiseerd. Op de Europese markt van aanhangwagens beheersen Schmitz Cargobull, Kögel en Krone.

By clicking any link or object on this website, you unconditionally agree and authorize us to process your personal data, including the use of cookies and other tracking technologies. It is implemented to enhance and personalize your experience on this website, other our websites and websites of third-party advertisers cooperating with us. Our partnering companies may also store cookies on your device or use similar technologies to collect and process the personal information. Learn more about how we treat your private information.